Om det nu ändå ska vara vinter…

så drömmer jag mig bort till en vinter med blå himmel!  Minns med glädje de två efterföljande åren i Moena- Dolomiterna- Italien. Kallt, snö och stundom blåsigt MEN blå himmel och en besökande sol, då och då. Det är riktigt vinter, enligt mig.  Jag är innerligt trött på det gråa, det mulna och en frånvarande sol. Maten var inte heller dum i Moena, härliga soppor, smakrik pasta, grönsaker på ofantligt många sätt, vilt,  fisk och smaskiga desserter. Se bilden, se himlen-visst är den bara SÅ blå!

2 Responses to “Om det nu ändå ska vara vinter…”


  • Underbart! Kan du berätta om någon god och lättlagad soppa att tillaga en sådan dag? Tack Tack

    • Hej Matintresserad!
      skala 2 lökar, 2 morötter och 3 potatisar. Skär dessa i skivor. Häll extrajungfruolivolja i en gryta och bryn de tre nämnda grönsakerna på medelvärme. Peppra med svartpeppar, krydda med färsk rosmarin och salta med Oris. Häll på 1-1,5 liter vatten, smula i en buljongtärning(gärna grönsak) samt häll i en burk med Muttis hela tomater. Låt sjuda i 15-20 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs. Häll sedan i en burk linser och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Ta fram stavmixern och mixa det hela. Häll upp i soppskålar, ringla lite Monello(Novelloolja) över samt toppa med färskriven Parmigiano Reggiano. Servera soppan till ciabatta och en bit ost. Smaklig spis!

Leave a Reply