Enkel, snabb och smaskig dessert!

Mascarpone med kanel

250 gr mascarpone
2 ägg
1,5- 2 dl socker
Kanel efter tycke

Blanda mascarpone, äggulorna och sockret till en jämn kräm. Vispa äggvitorna hårt till maräng-känsla och blanda varsamt i marängen i mascarpone-krämen. Häll krämen i små skålar eller glas och ställ kallt i kylen i minst två timmar. Före servering pudras malen kanel på efter tycke och smak. Gästerna bör sedan blanda runt kanelen för helhetskänslan.

 

/M

5 Responses to “Enkel, snabb och smaskig dessert!”


 • Låter verkligen enkelt och med en touch av julen i och med kanelen. Jag testar i helgen! Ha det bra.
  /Anna

 • Oj!

  Supergott! Och så enkelt sedan……

  Tack för en bra och inspirerande blogg!

 • Jag som älskar Mascarpone, skall pröva att göra denna sötsak. Mascarpone är användbar också i ”salt” matlagning, som tex. pastasås-bas, i grytor i stället för creme fraiche eller grädde. Tyvärr är Mascarpone lite underskattad i matlagningen.
  Hälsning Juha!

 • Så sant, så sant-Juha! Mascarpone är en MYCKET användbar färskost både till sött och salt. Den ger en krämighet långt utöver vad en ”vanlig” grädde ger. Toppen att använda , precis som du säger, till pasta, grytor, såser och i många desserter. mvh Matilda

 • Den här är underbar! Brukar göra med hallon istället för kanel på sommaren. Perfekt!

Leave a Reply