Till blåmusselsautén använde jag:
ett nät blåmusslor
2 vitlöksklyftor(delade)
1 kruka bladpersilja
1 citron(pressad)
svartpeppar
lite extra jungfruolivolja
Till laxsidan:
1 c:a 700 gr laxsida
bladspenat på fisken
riven parmesan över spenaten
små cocktailtomater runt fisken
egen citronsås/Keldas färdiga över spenaten
in i ugnen på 200 grader i c:a 20-25 minuter beroende på laxsidans tjocklek.
Cecile råstekta potatisar i jämna klyftor som tillbehör till laxen.
Mycket god måndagsmiddag och framförallt "lätt", fräsch och enkel att göra.
Ha en bra tisdag!
/M
Ruggigt gott!
Jag är en storälskare av blåmusslor.
/larsa
Vilken måndagsmiddag! Hos oss blev det penne med tomatsås och en grönsallad efteråt.
/hälsning Mia
Jag brukar ha i lite vitt vin också i blåmusselsoppa, kanske också en skvätt grädde men det recept du förmedlar låter fräscht och enkelt.
mvh Eva
Smaskigt värre!
Vår middag ikväll blir hemmagjord pizza med Mutti pizzasås på bl.a-det du!
/Pia
Buono, molto buono!
/ciao da Sardo