Onsdagens ost!

Pecorino Dolce Caciotta, 200g fårost

Är den underbart goda lättlagrade fårosten "Caciotta". En mild fårost med medelmjuk konsistens som passar fint till osttallriken, riva över pasta, riva i gratänger och kuba för att ha i sallader.

En klick päron, fikon- eller blodapelsinmarmelad är suveränt att dutta på.

Denna fårost är tillverkad på Sardinien i byn Thiesi, av fårostproducenten Pinna som verkat där sedan 1923.

Här kan ni läsa lite mer:

FÅROST

För att kika på fler fårostar ur vårt sortiment kan ni ta en titt här:

http://www.matric.se/Products.aspx?id=06

Trevlig lill-lördag!

/M

4 Responses to “Onsdagens ost!”


  • Utan pecorino skulle jag inte vilja leva!
    Varje måltid bör avslutas med en bit ost.

    /sardo

    • Ja, det håller jag verkligen med om, ostälskare som jag är. Ost generellt sätt är så användbart i köket, så gott och så trevligt av avsluta en måltid med- gärna tillsammans med ett glas Amarone eller Recioto.
      /Matilda

  • Mums! Jag älskar fårost både från Sardinien och Toskana.
    Själv brukar jag ha kvittenmarmelad, men provar gärna päronmarmelad nästa gång.
    /hälsning Mia

  • Är den underbart goda lättlagrade fårosten ”Caciotta”. En mild fårost med medelmjuk konsistens som passar fint till osttallriken, riva över pasta, riva i gratänger och kuba för att ha i sallader.

Leave a Reply