Först vongole alla marinara, sedan lyx i kvadrat, aragosta alla catalana!

 

Tänk er en Trattoria med relativt få bord. Endast manliga servitörer iklädda de klassiska attributen(svart-vitt med stil) och att bli serverad ljuvlig mat, i mitt fall, mat från havet och till det något krispigt, kallt och bubblande i glaset-ja, då är i alla fall jag i sjunde himlen!

 

Jag älskar vongole(musslor) och vill avnjuta dem så som Trattoria Maristella(Alghero- Sardinien) tillagar dem, dvs enkelt(extra jungfruolivolja, citron, vitlök, en droppe vitt vin, persilja).

Men det finns en maträtt jag älskar ännu mer och det är:

Aragosta alla Catalana!

R vet om min otroliga fäbless för denna rätt, så minst en gång per sommar, skämmer han bort mig och beställer in denna "dyrgrip" i dubbel mening.

Tror bilderna på både Vongole alla Marinara– tallriken, liksom Aragostan, talar sitt tydliga språk:

 mat 001mat 002

Och i glaset, såsom alltid, Torbato Brut, helt outstandig, till och med nästan godare än finaste Champagne!

Om jag njöt?…ni anar inte!

/M

5 Responses to “Först vongole alla marinara, sedan lyx i kvadrat, aragosta alla catalana!”


Leave a Reply