Italienska desserter!

En middag i Italien består oftast av en primo(pasta), en secondo(varmrätt-fisk eller kött) samt frukt och i många fall något sött.

Ibland kan en middag också börja med en antipasto(förrätt).

När jag var barn och tillbringade somrarna i Ligurien(Alassio), och måltiden kommit till det söta- "I Dolci", hade jag gärna gått från bordet.

Fann de italienska sötsakerna som söta, spritstinna och sliskiga!

Det var på den tiden jag inte var lika upplyst om att det inte finns italiensk mat, det finns italiensk regional mat och det gäller ju även de italienska sötsakerna.

Fortfarande föredrar jag själva maten, det salta, inte det söta. Men med tiden, efter att ha besökt, nästintill alla regioner i Italien, så uppskattar jag vissa söta efterrätter.

På vår favoritpizzeria/ristorante i Alghero(Sardinien)- La Lanterna- gör ägarinnan FANTASTISKA sötsaker och är det någonstans i världen jag inte kan motstå en dessert, så är det hos henne. Bilderna är inte tillräckligt rättvisa smakupplevelsen- man måste helt enkelt åka dit och testa själv.

dessert 004 dessert 001 dessert 002 dessert 003

Och som synes är det inte direkt små tårtbitar man får!

/M

2 Responses to “Italienska desserter!”


Leave a Reply