För mig ingen kanelbulle…

på kanelbullens dag! Tänker inte ens orda mycket om det, för det görs nog ändå.

Nej, istället blir det ett härligt meny-förslag.

Helgmeny oktober:
Förrätt: Bresaola alla Valtellina
1 pkt bresaola (Salumeria Italiana)
rucola
1 citron
1 påse pinjenötter á 80-90 gr
200gr äkta parmigiano reggiano (Il Casaro)
olivolja, salt och peppar.
Lägg rucolan (efter den sköljts) på ett fat, lägg på bresaolan och flaga över rikligt med parmesanen. Toppa med de brynta pinjenötterna och skär citronen i skivor och dekorera med dessa. Ringla över god olivolja (Monini) och salta och peppra försiktigt. Servera denna ”sallad” med ett gott, rustikt bondbröd.

OST PAR E01NY

 

Pastarätt: Ricotta/spenat pasta med salviasmör

Matric Selezione- pasta fylld med ricotta/spenat  i skirat salvia-smör . Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Smält under tiden en klick smör och krydda med färsk eller torkad salvia, peppra lite. Durka av pastan och tillsätt salvia-smöret, färskriv parmesan över.

FRE SEL R30

Dessert: Snabb-dessert, färdiga i praktiska 2-pack

I Dolci di Matilda 2x85g, som Tiramisú, Profiteroles, Tartufo eller Pannacotta.

BISSPR008

Smaklig spis,

/M

3 Responses to “För mig ingen kanelbulle…”


Leave a Reply