Jag har sagt det förr…

ricotta i färssmeten gör underverk och för alla som tänker GI, är det ju perfekt.

 

Pannbiffar, köttbullar, köttfärslimpa- ja, att göra sådan smet finns det många varianter på men, mitt absoluta tips är att skippa ströbrödet och köra valfri färs(jag väljer alltid fläsk), ägg, färsk ricotta 250 gr(gärna Il Casaro, Matric), valfria kryddor- kanske svartpeppar, Oris, basilika ett uns peperoncino. Eller senap, vitpeppar och ett uns soja. Eller timjan, Salamoia Bolognese och oregano. Välj efter tycke och smak!

Pannbiffarna eller köttbullarna blir garanterat fluffiga och otroligt saftiga. Till dessa en het tomatsås eller ugnsstekta potatisar med rosmarin eller en böngryta med lök, vitlök, passerade tomater och kryddor. Mums! Prova vetja!

pannbiffar

/M

2 Responses to “Jag har sagt det förr…”


Leave a Reply