Fredag…och med den ett middagstips!

Halloj!

Allt bra-hoppas jag -mer er alla!

Kylan biter sig fast och vintern är kvar i sin fulla skepnad, så jag tycker lite varm mat ikväll, är ett bra alternativ.

Varför inte göra en böngryta med salsiccia i? Matigt och smakrikt.

Här kommer ett recept att utgå ifrån- salsiccia finns med många kryddningar- rustica, chili, vino etc.

Ha en skön helg och ta hand om varandra!

Salsiccia med böngryta

500gr salsiccia(Veroni)
2 brk valfria bönor(borlotti, fyra bönor eller kidney)
olivolja
körsbärstomater 400gr (Mutti)
färsk rosmarin
svartpeppar
Salamoia Bolognese (Caber)
ev. lite tomatpuré (Mutti)

En enkel, snabb och smaskig rätt att göra. Dela salsiccia-korvarna på hälften och bryn dem i lite, lite olivolja i en stekpanna. Låt dem få färg men ej brännas. Gör också ”grytan” enligt följande: Fräs bönorna i lite olivolja i en hög kastrull, tillsätt körsbärstomaten och riv ned lite färsk rosmarin. Peppra och smaka av med lite Salamoia. Känns grytan för ”lös” så tillsätt lite tomatpuré och rör runt. Låt puttra i c;a 10 minuter på svag värme. Lägg i salsiccian efter 10 minuter och låt den puttra vidare i 5-10 minuter. Dekorera grytan med lite färsk rosmarin och ringla lite olivolja över-klart att servera. Gott att äta till är en rejäl blandsallad och en bit bröd.

/M

1 Response to “Fredag…och med den ett middagstips!”


Leave a Reply