Dagens pastarecept kommer från Ann Johnsson!

pasta di Matilda FB bild lånad från Ann Johnsson

Ann Johnsson "gillar" Matric Italgross facebooksida och är en hängiven "Italienfrälst" kvinna. Hon har bott och arbetat i Italien och gillar att laga mat, precis som vi på Matric.

I helgen hade hon tillagat "La pasta di Matilda"- saccottini med lufttorkad skinka och så var Ann så vänlig att maila över receptet till mig.

Enkelt att tillaga och supersmaskigt enligt Ann,så jag tycker absolut att ni skall testa hennes pastarecept!

Tack Ann för fint recept och fint foto.

Saccottini Pasta di Matilda med lufttorkad skinka, panna prosciutto capperi e broccoli

Receptet till 5 portioner (4 vuxna och ett barn):

lite extra vergine olivolja eller en klick smör
en halv gul lök eller circa 10 cm purjolök
1 tsk socker
150-200 gram kokt eller rökt skinka
1 msk kapris
färsk broccoli
1 1/2 dl vispgrädde
nymalen svartpeppar
ev vitlök och salt

Koka upp saltvattnet till pastan. Fräs löken/purjon med sockret tills den är mjuk, tillsätt skinkan och bryn den. blanda i kapris och små broccolibuketter/ bitar och grädden ( och eventuellt en pressad vitlöksklyfta om man vill ha det). Låt småputtra i 2 minuter. Stäng av plattan. Koka 500 g saccottini Pasta di Matilda. När pastan har kokat hela koktiden minus en minut, ta upp med en hålslev och lägg i såsen med en dl kokvatten. Sätt på plattan och vänd pastan tills kokvattnet har kokat in till en krämig sås. Salta eventuellt. Vrid över nymald svartpeppar. Njut!

2 Responses to “Dagens pastarecept kommer från Ann Johnsson!”


Leave a Reply