Buffétider!

Våren är här, visst är den? Underbart väder senaste tiden. Blå, fräsch himmel och en sol som lyser, småkyligt på kvällarna men vad gör det, när vi går mot varmare säsong. Nu börjar det snart; med vårens och sommarens alla fester. Valborg, studentmottagningar, födelsedagar och spontana grann-middagar. Buffé är alltid rätt, italiensk buffé är allra mest rätt! Så enkelt men så uppskattat och gott. Taleggio, gorgonzola, pecorino, mozzarella, scamorza och mer därtill. Chark av olika slag- salami, mortadella, prosciutto, parma, cacciatore, bresaola och porchetta…inlagda och ljuvligt goda grönsaker. Härliga små brödpinnar- crocchini- eller kanske bruschettine eller piadina eller pizza i slice.
Fräscha frukter och en härlig glass, kan avsluta den italienska buffé-odyssén. I glaset- vin, vatten, juice eller öl. Nu och några månader framöver, är min absolut bästa tid. När är er?
/M

0 Responses to “Buffétider!”


  • No Comments

Leave a Reply